Strona/Blog w całości ma charakter reklamowy, a zamieszczone na niej artykuły mają na celu pozycjonowanie stron www. Żaden z wpisów nie pochodzi od użytkowników, a wszystkie zostały opłacone

Dlaczego soki tłoczone są tak chętnie kupowane

Każdy doskonale wie, że soki owocowe to samo zdrowie. Lecz to, co czasami można kupić w sklepach niekoniecznie nazwać można prawdziwym sokiem. Cukier, syrop glukozowo-fruktozowy, kwas cytrynowy czy nawet barwniki i konserwanty – w wielu kartonach i butelkach będzie ich więcej niż owoców. Takich produktów należy zdecydowanie unikać, ponieważ dadzą one niewiele zdrowotnych korzyści, a w dużych ilościach wręcz mogą szkodzić.

Na pewno znacznie lepiej kupować soki wytworzone wyłącznie z koncentratów, a najzdrowsze i najlepsze są tłoczone na zimno. Te od niedawna pojawiły się w sklepach, i od razu zaczęły się cieszyć ogromną popularnością, ponieważ mają wiele zalet. Przede wszystkim wytwarza się je wyłącznie ze składników naturalnych, bez żadnych polepszaczy i dodatków. Dzięki temu są one pełne minerałów i witamin, a także cennego błonnika. To jest także rezultatem technologii używanej do ich wytworzenia. Takie soki tłoczy się bowiem w prasach, co pozwala uniknąć niszczącej składniki odżywcze obróbki termicznej.

Jeśli taki produkt ma być ważny nieco dłużej, to producent soków malinowych dodatkowo może przeprowadzić pasteryzację. Pasteryzacja ta nie trwa długo, co niszczy skutecznie wszystkie bakterie, równocześnie zostawiają pełnowartościową zawartość. Soki tłoczone niejednokrotnie rozlewa się do specjalnych worków z kranikami. Tym sposobem nalewanie ich jest niezwykle praktyczne i wygodne, a równocześnie kranik sprawia, że do wnętrza nie przedostaje się powietrze mogące spowodować zepsucie.

🧾 ARTYKUŁ SPONSOROWANY