Strona/Blog w całości ma charakter reklamowy, a zamieszczone na niej artykuły mają na celu pozycjonowanie stron www. Żaden z wpisów nie pochodzi od użytkowników, a wszystkie zostały opłacone

Zdrowie a uroda – jakim sposobem dbać?

Lato obfituje w wiele owocowych delicji, na które z utęsknieniem czekamy przez większą część roku. Nie ma dogodniejszych witamin, jak te, pochodzące ze dopiero co zerwanych z drzewa czy krzaka owoców, dojrzałych w słońcu, przepojonych wonią świeżości.

Niemalże każdy owoc jest o wiele bardziej wartościowy od kolorowej tabletki witaminowej z apteki. Których witamin dostarczamy organizmowi podjadając w ogrodzie? Truskawki pojawiają się na krótko, porządnie jest w takim razie w najwyższym stopniu wykorzystać ich zalety. Są porywającym źródłem witamin C, A oraz B. Upraszczają przyswajanie żelaza z innych artykułów, poprawiają trawienie tłuszczu i białka, zmniejszają ciśnienie i neutralizują substancje karcynogenne – przetestuj szampon bez siarczanu sklep. Poprawnie wpływają na stworzony przez nas nastrój. Czy ktoś wie, że czereśnie opóźniają proces starzenia? Zawierają sporo witaminy C, A, B oraz flawonoidy. Neutralizują działanie wolnych rodników, a tym samym spowalniają starzenie się skóry. Oczyszczają organizm z toksyn. Maliny są dostatnim źródłem witaminy C i błonnika.

Oprócz innych składników mineralnych mają witaminę E i kwas foliowy. Witamina C wzmacnia naszą klarowną odporność – sok malinowy jest w wielu przypadkach używany przy przeziębieniach i stanach grypowych. Muszą zajadać się nimi kobiety planujące ciążę – ze względu na znaczną ilość kwasu foliowego. Wiśnie, których możemy spotkać parę odmian, zawierają też witaminę C, korzystnie działają na cerę, oczyszczają organizm ludzki z trujących substancji. Korygują pracę układu krążenia. Pamiętajmy wobec tego o podskubywaniu takich witamin prosto z krzaka, lecz także o tym, że z ich ilością nie należy przesadzać.

🧾 ARTYKUŁ SPONSOROWANY